.

За Академијата


Кошаркарската Академија ФМП постои од 2013 година. Брои 130 членови во сите категории во машка конкуренкција. Клубот брои 20 административни членови и спортски работници. Стручниот штаб го сочинуваат 8 помлади и постари тренери со завршено високо образование. Маркетинг тимот го сочинуваат 7 членови, кои што се грижат за маркетинг, брендирање и медиумска застапеност. Останатите членови се грижат за администрација и менаџирање на клубот.

Организациска Структура

 • Стручен Штаб - 10 членови
 • Менаџерски Тим - 2 членови
 • Маркетинг Тим - 3 членови
 • ИТ Тим - 3 членови

Поранешни Тренери и соработници

 • Никола Василев
 • Александар Петровиќ
 • Анте Дуковски

Достигнувања

 • Сезона 2017/2018
  • Генерација М20 - 2ра позиција во националното првенство на Македонија
  • Генерација М14 - 1ва позиција на интернационален турнир „Балкан Куп“
 • Сезона 2016/2017
  • Сениорска Селекција - 3та позиција во Втора Лига на националното првенство на Македонија
  • Генерација М20 - 3та позиција во националното првенство на Македонија
 • Сезона 2015/2016
  • Генерација М18 - 4та позиција во националното првенство на Македонија
  • Генерација М14 - 3та позиција во националното првенство на Македонија

Проекти

 • Пилот проект: Креирање на сопствена училишна лига
 • Организација на летни кампови
 • Организација и учество на меѓународни и домашни турнири во сите возрасни категории

Спонзори и Партнери