.

Стручиот штаб и играчите на Академија ФМП негативни на тестовите за КОВИД-19


Стручиот штаб и играчите на Академија ФМП негативни на тестовите за КОВИД-19

Во соработка со Лабораторија Авицена, кошаркарскиот клуб Академија ФМП ги тестираше своите играчи и членовите на стручниот штаб од вирусот Ковид – 19, со цел подготовките за престојната сезона да се одвиваат без дополнителни проблеми и сите членови на тимот после добивање на своите резултати беа негативни.

Голема благодарност до мобилниот тим на ПЗУ Авицена кој во соработка со нашиот клуб ги изврши тестирањата на сите членови на стручниот штаб и играчите во текот на вчерашниот ден. КК Академија ФМП во соработка со Авицена ќе спроведе уште едно дополнително тестирање пред почетокот на сезоната.

Сите дополнителни препораки од медицинскиот тим ќе бидат применети и запазени се со цел и во текот на целата сезона да останат здрави и безбедни.

Пораката од играчите и стручниот штаб на Академија ФМП до сите подржувачи е да се носат маски и да се почитуваат препораките од надлежните и сите да останете безбедни и здрави со цел да може што поскоро да уживаме заедно во спортските натпревари.

Спонзори и Партнери