Previous Next

За Академијата

Кошаркарската Академија ФМП постои од 2013 година. Брои 130 членови во сите категории во машка конкуренкција. Клубот брои 20 административни членови и спортски работници. Стручниот штаб го сочинуваат 8 помлади и постари тренери со завршено високо образование. Маркетинг тимот го сочинуваат 7 членови, кои што се грижат за маркетинг, брендирање и медиумска застапеност. Останатите членови се грижат за администрација и менаџирање на клубот.

Повеќе

Новости

Обезбедено е местото во елитата Обезбедено е местото во елитата
05 Jun 2019

Остварена е посакуваната цел за пласман во првата лига во наредната натпреварувачка сезона. Одличната сезона ја крунисуваме со заверка на

Спорт Клуб Куп Спорт Клуб Куп
21 Feb 2019

Академија ФМП ќе заземе учество на Спорт Клуб Купот за кошаркари до 13 години.


Галерија


Спонзори и Партнери