Previous Next

За Академијата

Кошаркарската Академија ФМП постои од 2013 година. Брои 130 членови во сите категории во машка конкуренкција. Клубот брои 20 административни членови и спортски работници. Стручниот штаб го сочинуваат 8 помлади и постари тренери со завршено високо образование. Маркетинг тимот го сочинуваат 7 членови, кои што се грижат за маркетинг, брендирање и медиумска застапеност. Останатите членови се грижат за администрација и менаџирање на клубот.

Повеќе

Новости

Спорт Клуб Куп Спорт Клуб Куп
21 Feb 2019

Академија ФМП ќе заземе учество на Спорт Клуб Купот за кошаркари до 13 години.


Галерија


Спонзори и Партнери